mandag 6. juni 2016

Konfirmasjon på Hamar

Nest eldste datter i Hamarfamilien skulle konfirmeres, så vi satte oss stivpyntede i bunader og dresser i bilen, hentet bestemor og niesen vår underveis og kjørte til Hamar.

 Katolsk fermingsmesse i Hamardomen!  
Domkirkeruinene er en del av Hedmarksmuseet. Ruinene er det som er igjen av den gamle Hamar domkirke, som ble påbegynt i 1152, og sto ferdig omkring 1200. Domkirken ble i 1567 ødelagt av svenskene under den nordiske sjuårskrigen. I 1985 ble ruinene pakket inn i plast, på grunn av frostskader og fuktighetsangrep. For at publikum igjen skulle få glede av ruinene, lot man i 1998 oppføre et vernebygg av glass. (Fakta fra Wikipedia)

 Hjemme hos familien var det både danske og norske flagg som vanlig!

 Detalj

 Men på baksiden så det annerledes ut! Ikke mye igjen av den store hagen! Her er tomten fradelt og graving til tomannsbolig påbegynt.
 
 Marianne måtte derfor grave opp hele jorbæråkeren....


..og alle staudene..

...ALLE 50 av dem ja!

Men tilbake til konfirmasjonen.

 Vi var 21 til bords!

 Bordet var vakkert dekket som vanlig, og vi spiste Mariannes signatur-forrett laks-og tunfiskmousse, mør og god steik med mye godt tilbehør til hovedrett, og jordbær og is til dessert. Pluss et vell av kaker. Vi reiste ikke sultne hjem fra Hamar denne gang heller. 

 Heldigvis var vi heldige med været og kunne være mye ute. Det hadde blitt litt heftig med pøsregn og 21 mennesker innendørs! Men det ble en veldig fin dag og konfirmasjon, og det viktigste av alt; en veldig fornøyd konfirmant!