lørdag 20. august 2016

Store vennlige kjempe

Eldstemann og jeg "feiret" våre runde tall (som sagt, feiringen tar aldri slutt) med å gå å se "Store vennlige kjempe" på kino. 


Big friendly giant er en film som bygger på boka ved samme navn av Roald Dahl. 
Den handler om Sophie, som bor på et nitrist barnehjem. En natt oppdager hun en kjempe i Londons gater. Siden hun har sett ham, må han ta henne med til kjempeland. Der viser det seg at han ikke har det så lett. De andre kjempene der er nemlig ikke vennlige, og dessuten mye, mye større enn ham. Og de spiser barn.

Sophie bestemmer seg for å ordne opp, og det gjør hun på høyt nivå!

Vi får vite at kjempene er like gamle som jorden, og at de en gang var hedersmenn. Nå er det bare Store vennlige kjempe ignen som er det, og hans oppgave i livet er å fange drømmer og blåse dem inn gjennom vinduene til sovende barn. 

Her lærer man at det ikke nødvendigvis spiller noen rolle hvor stor og sterk man er. Vil man endre en situasjon, må man bare kontakte de rette personene som kan hjelpe. Kan røpe at Sophie kontakter selveste dronningen av England, og det blir en riktig morsom scene på slottet med dronningens corgier.  Men skal ikke røpe mer nå - denne filmen anbefales på det sterkeste. Den har 6 års aldersgrense, og jeg ville nok ikke tatt med de yngste barna på denne, for de er ganske skumle de store, slemme kjempene!

Dette er Roald Dahl på sitt beste, og Steven Spielberg på sitt beste. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk å skrive i teksten hvem du er hvis du kommenterer som Anonym!

Tusen takk for at du leser bloggen min!